Интериорни врати от PVC и алуминий, стъкло, стъклени витрини и покриви
Интериорната врата - красиво начало на всяко помещение.

Красивите интериорни врати не служат само за разделяне на пространството, те са незаменим елемент от декора, който не трябва да бъде подценяван.

Фирма СТЪКЛЕН СВЯТ Ви предлага съвременни стъклени конструкции с различно предназначение: стъклени врати и витрини, които са комплектовани със специален обков на водещи световни производители.

Предлагаме стъклени врати от закалено стъкло с възможност за монтаж на метални и дървени каси.Различни цветове, матирани, релефни и прозрачни.

Стъклените врати могат да бъдат с различен тип на отваряне:
• летящи врати, отварящи се и навън, и навътре
• врати, отварящи се в една посока

Благодарение на огромното разнообразие от стъкло и видове механизми за такива врати, стъклените врати намират все по-широко приложение освен при остъкляване на магазини и обществени сгради, в последно време и при реализация на вътрешни интериорни врати.

Стъклените витрини са модерен избор за остъкляване на магазини, офиси, оществени загради и помещения. За тяхната изработка се използват няколко вида стъкла:
• флоатното стъкло е най - разпространеното плоско стъкло, то се произвежда в стандартни дебелини от 2мм до 20мм, най - използваната дебелина за стъклени витрини е 10мм
• триплексово стъкло - представлява свързване на два или повече слоя флатно стъкло с пластмасов вътрешен слой, високата му якост предотвратява счупването му на парчета и то не се разпада.
• закаленото стъкло е флатно стъко подложено на специялна обработка, има голяма устойчивост на удари и рязка промяна на температури, при счупване се разпада на малки парченца
• армирано стъкло - при производството в стъклото се поставя стоманена телена мрежа, притисната между две полуразтопени стъкла. Ударо- и пожароустойчиво.Армираното стъкло може директно да се прилага като орнаментно защитно стъкло. При счупване телената мрежа държи стъклото, което е особено важно при пожар, взлом и устойчивост при земетресение
• орнаментно стъкло - произвежда се на принципа на прозрачното или цветно стъкло, но след специална обработка на релефни орнаменти от едната или другата част на стъклото, чрез специална технология. Притежава естетически вид и често се използва при вътрешни врати, прегради, офиси и други. Освен това има високи топло- и шумоизолационни свойства.
• матирано стъкло - производсвото на този вид стъкло се осъществя чрез впръскване на пясъчноподобни частици с много висока скорост по повърхността на стъклото. Ефектът при матираното стъкло е притъпяване и омекотяване на светлината, като прозрачността на стъклото зависи от дебелината му и вида на пясъчните частици. Използва се за вътрешни прегради, офиси, жилищни пространства и др.